Baggrunden for kranio-sakral-terapi

Kranio-sakral-terapi stammer tilbage fra starten af 1900-tallet, hvor osteopaten Dr. William G. Sutherland opdagede og efterprøvede en teori om, at kranieknoglerne var bevægelige. Han opdagede, at bevægelserne i kraniet var de samme i korsbenet (sakralbenet) og at det hele var bundet sammen gennem rygsøjlen. Spinalvæsken løber fra kranie til korsben via rygsøjlen.

Der er sidenhen udviklet flere teknikker, og man vil opdage, at behandlingsteknikkerne vil være forskellige alt efter hvem man bliver behandlet hos. Jeg har taget min uddannelse hos Trine Rosenberg på kst-akademiet i Silkeborg. Hun er en af de første, der fik kranio-sakral-terapi til Danmark. Efterhånden har jeg dygtiggjort mig, suppleret med andre kurser bl.a. hos Upledger Institute Scandinavia og har gennem mere end 10 år gjort mig en masse erfaringer selv, som mine klienter selvfølgelig får glæde af.